När livet ler mot en

Jag kan inte fatta att jag är på ett sådant bra ställe i livet just nu. Tydligen syns det för jag fick nyss höra att jag skiner som en sol idag.

Så hur började allt detta?

I höstas kom jag in på min drömutbildning som jag, nu, gått i snart ett år. Jag trivs som fisken i vattnet. Utbildning som är spännande, rolig, givande, utmanande och utvecklar en som människa. Det var helt rätt beslut, och det är en skön känsla att känna. Extra plus för min klass som får 5 stjärnor, den är så fin och vi har så roligt tillsammans.

I samband med att jag började skolan så började jag även på ett extrajobb. På Kungliga Operan. Ett jobb som jag gillar mer än jag trodde att jag skulle göra. Det känns riktigt roligt att gå till jobbet (även på helgerna, när man varit ute kvällen innan och måste gå upp tidigt).
Man får möta så mycket nya och spännande människor. Samtidigt är jag starkt kopplad till min nya kärlek som jag hittat, opera. Det kommer att bli en livslång kärlek <3

Jag har sedan några månader tillbaka tagit upp sången igen. Så nu tar jag sånglektioner för en solist på Operan och är nybliven sopran. Det känns skönt att vara igång med något kreativt igen. Det är något som jag länge saknat men inte tagit tag i. Men nu jäklar!

Och slutligen, i veckan blev det klart att jag fått både kortpraktik och ett sommarjobb på TÅs redaktion. Halleluja! Sommaren är räddad.
Det känns både spännande och kittlar lite i magen när jag tänker på det. Framförallt känns det väldigt roligt att få komma ut på en riktigt redaktion och se hur det är.

Summa summarum, mycket har hänt sedan jag sa upp mig i slutet av sommaren. Men allt detta gör att jag känner mig lycklig.

Brunch day equals sunday

Sunday är Brunch day, därför var jag och Linda och åt brunch på STHLM Brunch Club i söndags. Vilket var väldigt gott och mycket behövligt. Det var så himla länge sedan vi sågs så vi hade väldigt mycket att prata om.

Det känns som att STHLM Brunch Club kan bli en stor favorit, väldigt härligt ställe med en massa goda saker på menyn. Gillar att man beställer in det man vill ha. Idag blev det en Club Sandwich, en latte och en milkshake, mums vad gott! Nästa gång ska jag nog ta och test en Acai bowl, något som verkligen är i ropet just nu på social medier, den nya supermaten. Jag har ännu inte testat detta men något som jag verkligen är sugen på att göra. Annars kan jag verkligen rekommendera deras surdegsmacka med avokado (med bacon på om man känner för det).

Brunch-day-1 Brunch-day-2

Det enda negativa med Brunch Club skulle väl vara att det kan bli väldigt,väldigt lång väntetid om man kommer fel tidpunkt. Här pratar vi väntetid i klass med Flippin’ Burger. Men om det är lång tid tills man får bord kan man alltid ta en kaffe på Brunkebergs Bageri under tiden man väntar. Denna gången gick vi till Brunkeberg efter brunchen för att ta lite mer kaffe och fortsätta surra.

barnens tankar äro outgrundliga

Måste bara citera något som min brorson, som fyller 5 år på Måndag,  sa alldeles nyss.

Vi busade och skojade lite med varandra innan han skulle gå och lägga sig.

Så jag skämtade med han och sa:
– Du är säkert en sådan som pussar på alla tjejer på dagis.
Han svara snabbt:
– Nä det är jag inte alls.
Då fortsatte jag:
– Jo du sitter säkert och pussar på dem under bordet.
Då svarade han:
– Nä jag är en sådan som sitter och puttar ner alla kakor från bordet.

Vet inte var det kom ifrån men barnens tankar äro outgrundliga.

Så sjuk roligt

Idag på gympan så sa Filip en sjukt rolig sak. Vi satt och pratade om de skador som han haft och att han oftast har ont i någon kroppsdel och då säger han detta..

Jag är inte min kropp
Min kropp är någon annan…
Jag är en f j ä r i l
 
Efteråt så inser han vad han sagt och säger att han får skylla på att han inte är vid sina sinnens fulla bruk. Vi skrattde länge och väl och det skulle inte vara konstigt ifall han börjde att kallas för Butterfly.

Dagen

Idag blir det en sväng ner till Birsta Hov med truppen för att träna. Vilket är väldigt kul eftersom att de tycker att det är så kul och att de utvecklas så mycket och så snabbt, efter en gång där nere så syns det att de kommit en bra bit frammåt.

Senare idag ska jag och Kristina till Bittens för att lyssna på Min Bror! Min Bror! Lär väl bli lite mer folk som ska med men det blir deffenetivt vi två.

Nä nu måste jag äta innan jag ska iväg

Ha en bra dag