Event @ Continental Market

I kväll blev det event på Scandic Continentals Market tillsammans med min event-vapendragare Elaine.
De firade sin nya meny där de låter grönsakerna stå i fokus. Vilket är ett väldigt bra intiativ.

Förut smakprover på deras meny så hade de dukat upp en buffé med rotfrukter och en sektion med örter. Här kunde man plocka på sig det man ville och betala en lite slant för allt. Himla trevligt att botanisera bland grönsaker och örter och hitta nya spännande smaker.

Scandic Continental 1Scandic Continental 2

Som fika ikväll blev det mango, lime, hallon med mynta och ängsyra från Ekerö. En väldigt bra kombination. 

Rosafärgad försommarnatt

Det är när man ser saker från en ny vinkel, eller en annorlunda vinkel, som man drabbas av nya insikter. För några veckor sedan vandrade jag hem genom försommarnatten, från Skeppsholmen längs med vattnet mot Kungsträdgården efter Vernissage för denna utställning.

Jag närmar mig bron över till Blasieholmen för att lämna Skeppsholmen och precis när jag ska sätta ner foten på bron kollar jag ut över viken mot Slottet. Då inser jag att det är första gången jag kolla på Gamla Stan och Slottet från den vinkeln. Jag stannar mitt i steget och förundras över hur annorlunda det ser ut men framför allt hur vackert det är. Försommarnatten är ljus, solen har precis försvunnit ned bakom husen men himlen är fortfarande ljust rosafärgad.

Det är när jag står där mitt i steget som jag förundras över att jag inte sett stan från denna vy tidigare. Hur har jag kunnat missa detta? Som är så vackert. Jag tänker också att jag är glad att jag tog steget att flytta till Stockholm. Att jag är glad att jag gjort detta till ett av mina hem (Härnösand kommer för alltid att vara mitt hem). Att jag är glad att jag hittat en stad som jag trivs i. Att jag stod ut det förstå året när det stundom var tufft, innan man hitta sin plats och sina vänner. Att jag inte gav upp och flyttade hem. Att jag kan vandra hem genom en stad som inte sover på en vardag. Att jag kan njuta av sådana här ögonblick.

Något annat som slog mig var hur många ställen i Stockholm som jag ännu inte utforskat. Det får helt enkelt bli ett av sommarens mål. Se staden från en annan vy. Gå på nya gator. Åka nya bussar. Testa nya ställen. Göra saker som jag inte gjort tidigare i den staden som jag håller på att lära känna.

 

Kusama at ArkDes/Moderna museet

I torsdags kände jag mig ytterst kulturell när jag vandrade bort till ArkDes och Moderna Museet för att gå på vernissage. Arkitektur- och Designcentrum har tillsammans med Moderna Museet gjort en utställning med den japanska konstnären Yayoi Kusama. Då vår goda vän Kerstin, aka världens bästa Kerstin, är chef för ArkDes så fick jag äran att medverka på vernissagen.

Kusama är modernistisk bild-, performance- och installationskonstnär som har varit aktiv i över 60 år. Utställning, In Infinity, är ett retrospektiv över hennes livsverk.

Kusma_1

Det var en fantastisk utställning. Den innehöll allt från tavlor till filmade performances. Den röda tråden i utställningen, liksom i alla hennes verk, är att hon använder prickar.

Kusama_2

Kusama_3

Kusama_4
Dotted room

Kusama_5
Infinity Mirrored Room – The Hymn of Life. Min favorit i hela utställningen.

Efter att ha vandrat runt och titta, inspekterat och förundrats av allt så förevigade jag mig själv i ett fotobås (som fixade en fin gif till mig). Sedan vandrade jag från Skeppsholmen till Kungsträdgården i försommarnatten.

Min mamma och morsdag

Idag är det morsdag och vi firar alla fantastiska mammor där ut.

Jag har turen att ha en fantastisk liten mamma. En mamma som alltid finns där om jag behöver råd, stöd, hjälp eller vad jag än kan behöva. Hon finns där i ur och skur. Hon är klok, ger goda råd, slåss för det som är rätt och har massa livserfarenhet. Hon (och pappa) är mina stora stöd i livet.

Vi har under åren varit med om mycket tillsammans. Både små saker och större saker som förändrar livet. Saker som får en att tänka. Det förändrar en och gör banden till varandra starkare.

Jag är tacksam för att hon lät mig vara den jag är, att jag fick fråga alla frågar, för att hon alltid gav mig svar och för att hon bidrog till den jag är idag.

Tack mamma! <3

Mamma_VersailleBilden togs när vi var i Versailles förra året och jag älskar bilden, som jag har döpt till Mamman i den stora trädgården.

Hang-ups right now

Saker som jag har en hang-up just nu.

Låt:

Kents låt Heavenly Junkies / En himmelsk drog. Väldigt gammal låt som jag återupptäckt. Den är också super på engelska.


Program:

Just nu kör jag repris på alla avsnitt av Historieätarna. Längtar tills säsong 3 kommer ut, vilket inte borde dröja alltför länge.

Färg:

Mud, en kall beige färg. En av Rodebjers färger i kollektionen AW 15. Helt fantastik färg som funkar till alla andra färger. Älskar den tillsammans med kornblå.


Ingrediens:

Fisksås är fortfarande lika fantastiskt.


Drickbart:

Nu när solen börjar skina så är det även tid för att dricka Islatte. Kan inte få nog av Islatte, om den är bra. Kaffeverkets är perfa.

Islatte_2016-05-26 23 12 44


Färg på naglarna:

Nude. Enkelt, snyggt och diskret.

Plagg:

Rodebjers nya print Tropical. Fantastiskt fint! Skulle gärna befinna mig på en vit sandstrand sippandes på juicen från en kokosnöt och kaftanen nedan på mig.

RODEBJER_PF16_AGAVE_TROPICAL_PRINT_FRONT

Bild lånad från Rodebjer.


Mat:

Asiatisk mat.


Maträtt ute:

Suppers Tartar med Sweet Chili, fermented aioli, ananasmaräng och jordnötter. Låter knäppt men är fantastiskt.

 

En bra torsdagskväll

Spenderas med en bra vän, mat och en massa snack. Kan vara så skönt att avsluta en arbetsdag på detta sätt. Få prata av sig om jobbet och livet en vanlig torsdag, spinna planer inför helgen eller nästkommande helg. Eller bara att ses en stund och hänga.
Jag undrar vad det är som gör att jag trivs så bra på ett café? Jag skulle kunna sitta där i timmar. Jobbandes, fikandes, pratandes spelar ingen roll. Är det sorlet jag älskar, att man är del av en grupp fast ändå ensam eller är det rörelsemönsteret? Svårt att svara på men jag vet att jag trivs, som fisken i vattnet.
Nu är det fredag och inte många timmar kvar till helgen. Som jag har längtat!

Paranteser<3


Alltså kärlek till dessa två❤️ 

Mina fina paranteser. Det är vad jag brukar kalla dem. Det hela började med att jag sa parents och sedan halkade det vidare till paranteser och det har förblivit så.
Så fina är de och jag är så glad att jag har dem. Förrförra helgen lyckades jag få med oss alla på bild när vi var på 60-årsfest. Det är verkligen inte ofta det händer, han i mitten är nämligen lite skygg för kameran och säger oftast nej så fort man tar upp den. 

Att finnas till

Sitter i fåtöljen med benen hängandes över armstödet, precis som jag gjort i alla tider, trots att mamma sagt att man inte får sitta så. Inte i fin-sofforna, det förstör armstöden. Men både jag och pappa brukar sitta så i alla fall. Jag i en fåtöljen och han i den andra. Pratandes, skrattandes.
 
 
Halvligger och kollar upp i taket. Ser ljuset från ljusslingan skapa vackra mönster i taket. Reflekterar och funderar. Finns till.
 
Beatles Let it be strömmar ur högtalarna. Min högra fot håller takten och jag småsjunger med i refrängen. Blundar och njuter.
 
Från köket hör jag pappa, hur han sitter och läser tidningen. Det prasslar så harmoniskt. Hör hur han vänder blad efter blad. Vet att tidningen ligger back-och-fram. Han läser alltid läst tidningen så och har alltid gjort.
 
Jag är lycklig över att vara hemma! För det här är hemma på ett sätt som inget annat ställe någonsin kommer att vara.

Forever Severus, forever Alan

Ännu en stjärna har lämnat denna jord. Hålet efter honom kommer att för all framtid vara stort. En fantastisk man som kommer att vara saknad av många. Jag kommer alltid att förknippa honom med Severus Snape. Det är ungefär som att de är en och samma, eller att Alan har en tvillingbror som heter Severus. Det enda konstiga med det är att Severus är trollkarl och tillhör en magisk värld medan Alan är mugglare och tillhör den icke magiska världen. 

När en sådan stjärna dör är det som att alla dennes karaktär dör samtidigt.

Men vi minns honom för alltid, Always