Dirty Linen XXX Guilty pleasures for hopeless sinners

Ibland måste man ju bara älska sociala medier, visst finns det mycket negativt men också mycket positivt som följer med. En positiv fördel är att man ofta kan få information som man i vanliga fall skulle missa. På Instagram fladdrade det, för några dagar sedan, förbi ett inlägg från mitt nuvarande favoritmärke vad gäller sängkläder, Dirty Linen.

Dirty Linen har fantastiskt fina sängkläder i både bomull och linne. De senaste halvåret (sedan jag blev med dubbeltäcke) så har jag investerat i två stycken uppsättningar sängkläder från Dirty Linen i en helt fantastisk färg, Peacock. En mörkt grön-blå nyans, man skulle kunna likna den vid en mörk petrol eller en mörk teal.

När det kommer till sängkläder är jag en riktigt sucker och väldigt bestämd. Sängkläderna ska var sköna, lakanen ska manglas och duntäcken ska vara fluffiga. DÅ är det bra, riktigt bra!

Ramlade in på Dirty Linen av en ren slump när jag stod där med ett dubbeltäcke i februari (helt och hållet mammas fel… men som jag nu tackar så mycket för) men utan påslakan som passade till. Jag surfade i alla fall runt på internet och hittade ett påslakanset som kostade lite men färgen var ??
Lyckades hitta setet för halv priset på Ellos som jag snabbt som attan beställde. Det tog inte lång tid innan jag beställde ett set till. För vem kan bara ha ett påslakan?!
Och jag har nu älskat dessa sedan jag sov i dem första natten.

Så för några dagar när jag scrollade på Instagram, scrollade jag förbi en post från Dirty Linen där det stod att de skulle ha en Sample sale denna veckan. Tänkte att där borde man ju åka förbi och kolla om man kan göra några fynd. Sagt och gjort så tog jag mig dit efter jobbet igår… och vilka fynd jag gjorde.


Jag kom hem med ett påslakanset (påslakan och två örngott) i färgen Shady, vilket är en mörkgrå färg. I samma färg så köpte jag två örngott till mina stora kuddar som är 50X90. Sedan blev det även örngott för 50X90 i färgen Peacook. Totalt blev det ett påslakanset och sex stycken örngott, som jag betalade 1300 kr för (ordinarie pris hade varit mer än tredubbelt det priset). Så jag kom hem med riktiga fynd.

 

Balkong

Äntligen har det blivit lite ordning på torpet… eller jag kanske skulle säga balkongen. Har äntligen tagit mig i kragen och gjort iordningen den.

Jag köpte trall på IKEA som jag lagt ut på golvet, så mycket härligare med att gå på trä än betong. 
Stolarna ska bytas ut till stolar i samma färg som bordet. Det är lite småsaker som behöver göras, men det blir eftersom.
Nu hoppas jag på mycket fina dagar och kvällar så jag hinner med en massa balkonghäng innan hösten kommer. 


Sågverket

Fantastiska och underbara Sågverket ligger tyvärr ute för försäljning här och detta är något som florerat flitigt i bloggvärlden.
Sågverket är en fantastisk pärla precis vid havet utanför Härnösand. Med sin snygga inredning och fina läge har det blivit en snackis bland alla inredningsintresserade. Och det är ju verkligen en pärla!
 
Jag har gillat Sågverket ända sedan jag var där första gången, inte långt efter att verksamheten startat. Det är något med känslan i huset som jag gillar, personligt, trivsamt, avslappnat och hemtrevligt. Man trivs helt enkelt.
 
Jag tycker att det är väldigt synd att Chabbe och David har valt att sälja verksamheten och jag hoppas att den som tar över staffetpinnen fortsätter i samma fotspår.
Vi ska dit och äta nästa vecka och det ser jag verkligen fram emot!

 
 
 

 
 
 
 
Bilder från Fantastic Frank
 
 
 

 

 
 
 
 

Etch by Dixon

 
En ny ljuslykta har fått flytta in här hemma och står för tillfället på mitt Twist Table. Det är lyktan Etch från Tom Dixon. Jag älskar mässingsfärgen och formen på den. Det som är så kul är att den kan varieras på flera olika sätt bara genom att vrida och vända på den. Med de små skruvarna som medföljer kan man bygga ihop flera lyktor, om man nu har flera stycken.
 
 
 
 

Att hitta saker

I somras när jag var upp i Härnösand blev det några turer på loppisarna som ligger runt omkring.
Jag tycker att det finns en del människor som bara behöver snegla mot en loppis så hittar de något häftigt som är fint och passar in hemma riktigt bra. Jag är inte en sådan människa, jag tycker alltid att det är svårt att hitta de riktiga guldkornen. Och
även fast jag gillar loppis och att återanvända saker så har jag mycket lättare med saker som är nya och fina. För att förstå sig på det här med loppisar kanske man måste träna. Genom att gå på en massa loppisar och bara spejja efter saker. Såklart är deta mycket beroende på vad just den loppisen har för utbud. Men man borde ändå kunna träna upp sin förmåga på något sätt.
 
I alla fall, så blev det några besök på loppisar i somras. Och på en lyckades jag faktiskt hitta en sak som jag sökt efter. Jag var på jakt efter en stor glasflaska eller en damejean, i någon fin färg. Och jag lyckades hitta en fin glasflaska med smaragdgrönt glas som nu har fått en plats bredvid mitt nya skåp. Tycker att den passar riktigt bra där.
 
 
 

Sågverket

 
 
Underbara och härliga Sågverket.
Ända sedan jag fick nys om att den gamla kursgården Solebo hade blivit köpt och omgjord till Sågverket så har jag velat åka dit och under semestern blev det av.
 
Redan när man såg de första bilderna på ombyggnationen så blev jag nyfiken på att åka dit. Det känns som att de har träffat precis rätt med sin vision. Interiörmässigt är det en dröm, och det verkar vara en dröm även matmässigt (i alla fall vad man har förstått via människor som varit där). Måste säga att det verkligen var en dröm, inredningen var klockren och det vi fikade var mycket bra. Nästa gång jag åker dit hoppas jag att det blir en bubbel-brunch.
 
 
 
 
 
 
Bilderna kommer från Sågverkets hemsida och STFs hemsida.

Table with a twist

Nu har jag äntligen fått upp det nya bordet, efter lite om och men. Ramlade på bordet utav en ren slump på Design House Stockholm och dessutom var det nersatt med 70%. Priset gällde dessutom på nybeställningar så det var bara att tackade och bockade för detta. 
 
Ja brukar inte tycka att det är långt hem mig, men det ändrades ganska snabbt när man kånkar på ett stort och otympligt paket på 16 kilo.
Tyvärr visade det sig att en skiva blivit trasig i frakten, men den har nu blivit utbytt så nu har jag ett helt bord.
 
Måste säga att det är ett fiffigt bord, med bordskivorna som kan snurras. Vilket gör att bordet nästan känns som ett nytt om man bara snurrar lite på skivorna. 
 
 

Twist table Design House Stockholm

Gult, fint och nytt

Ett nytt bord har flyttat in i min hall. Det är gult, fint och nytt. Det kommer att passa superbt i min hall.  Är verkligen inne i en period där jag älskar gult. Det är en färg som är upplyftande, friskt, fräscht och verkligen fint som en färgklick! Bordet kommer från IKEA och ingår i deras nya Stockholms kollektion.