Catching fire

För några veckor sedan var jag med Linda och Johnny och såg Catching Fire den andra filmen i trilogin The Hunger Games. Tror att det var ca 1,5 år sedan den första filmen kom ut och den såg jag tillsammans med Linnea då jag var och hälsade på henne i Lund. Vi kände inte till filmen innan vi gick utan tyckte att plotten lät bra. Det visade sig att det var ett jäkla drag på bion och det var nästintill fullsatt. Filmen var riktigt bra, bättre än vad jag trodde att den skulle vara.

Har nu länge väntat på att Catching fire skulle komma så att man kan gå och se den, och för några veckor sedan var det dags.
Filmen börjar med att Katniss och Peeta är tillbaka i distrikt 12 och försöker återuppta vardagen efter att de vunnit. Under återetableringen ger dig sig ut på den obligatoriska vinnarturnén som blir omvälvande för dem båda, med oroligheter i distrikten, omständigheterna kring deras relation och deras uppdrag att försöka bevisa att deras känslor är på riktigt. När de är tillbaka ska uttagningen till årets Hunger Game ske och eftersom det är det 75:e spelet så är det en speciell uttagning. Katniss och Peeta befinner sig snart åter som tävlande i spelen.
Jag har inte läst böckerna men jag kommer att göra det när jag sett alla filmerna. Tror att jag kommer att gilla böckerna då jag gillar historien, personerna och den värld som Collins skapat. Jag kom ihåg att jag tänkte, när jag såg den första filmen, vem kommer på något sådant här? Blev väldigt fascinerad över den värld hon skapat. Mycket i historien känns influerade av antiken, Hungerspelen påminner om spelen som Gladiatorerna var med i. Även formspråket i The Capitol påminner om antiken och dess ideal.
Tycker att de gjort väldigt bra ifrån sig när de rollsatte filmen, älskar Jennifer Lawrence och Josh Hutcherson som Katniss och Peeta. Tror inte att de skulle kunna hitta någon bättre än de för. I övriga roller är det också superba skådespelare.

Den enda nackdelen är att det är ytterligare ett år till nästa film kommer… tycker att det är riktigt jobbigt att vänta så länge, jag vill ju se den nu!

Leave a Reply