Måste berätta om KÖP KÖP KÖP

Ramlade på ett mycket bra inlägg idag hos NEVNARIEN som heter KÖP KÖP KÖP.

Hon vänder sig i inlägget till sina yngre läsare och den köphysterin som råder i dagens samhälle och speciellt hysterin om att alla ska ha systemkameror. Många 11-, 12- & 13-åringar önskar sig systemkameror och blir mycket besvikna när de inte får någon i Julklapp.

Jag tycker att hon har tagit upp en jätte viktig fråga och hon har skrivit otroligt bra. Varför blir det en sådan hysteri bara för en pryl? Och varför blir de så besvikna?
Jag har själv en systekamera som jag köpte för egna pengar 1 vecka innan studenten och det ångrar jag inte att jag gjorde. Den har hängt med sedan dess och är nu mer än 5 år gammal men är ändå så bra.

När den nya Apple-prylen iPad kom ut så såg jag en artikel i DN, jag tror att det var det i alla fall. Där var det en artikel om två japanska föräldrar som var ute och handlade en iPad till sin dotter…. sin 5-åriga dotter!!! WHAT… vad är det som händer här i världen? Vad f*n ska en 5-årig tjej ha en iPad. Man kan ju undra vart världen håller på barka iväg åt.

Men jag tycker absolut att ni ska läsa inlägget hon Elin

Leave a Reply