Ha ett underbart liv

Sitter just nu och kollar på Ha ett underbart liv, den svenska filmen från 1992. Älskar denna film, den är helt underbar. Kjell Bergquist spelar en helt fantastisk roll som pappa till huvudrollsinnehavaren Hanna. Det är många olika svenska skådeseplare som medverkar i filmen men några man ser är Kim Andersson, Gert Fylking och Johan Reborg, som hotellchef. Bästa taglinen i filmen är lugnt från fyllot i taxin.

“Äh hörrni nu är ni sådär hårad och kantiga. Jag tycker att ni ska var mjukare med varann, ska vara mjukt och fint, alla ska ha det mjukt och fint och rå om och kramas… och känna glädje. Och party och dans.. och gemenskap de e roligare… de e mysigare. Va sånna, me varann, dansa… ha det kul, mjuka och fina… inte kantiga och hårda, och dumma utan lattja.”Nu ska jag träffa Liza, vi ska kolla på film.Har nyss kommit hem från Liza. Vi tog det lugnt och kollade på en film.

Det blev The Ex (Fast Track) med Zach Braff och Amanda Peet. Vilket skulle, enligt det som stod på fodralet, vara en film som skulle vara så roliga att man hade svårt att hålla sig…. :-S
Båda jag och Liza tyckte inte att den var speciellt rolig utan lite tragisk i vissa stunder. Satt mest och tyckte synd om Braffs karaktär.

Leave a Reply