Stockholm

Förra helgen så var jag och Linnea ner i Stockholm. Det började med att vi tog en väldigt tidig buss (kl 07.00) till Stockholm. Vi kom anlände vid halv ett och checkade sedan in på holtellet…pappa bjöd på lite frinätter. Mötte sedan upp brorsan utanför centralen…han hade med sig småtrollen, dom är helt bedårande:D.  Efter en del ärenden på globen så drog vi oss till söder för att kolla lite runt lite.

Vi hade redan märkt när vi klev av bussen att det kokade av värme i Stockholm och det blev ännu märkbart när vi sprang mellan affärerna i götgatsbacken. Man kunde ju inte tro att det skulle vara så varmt när solen inte ens sken…men hallå!!! (Fick senare veta att luftfuktigheten den dagen hade varit lika hög som i Goa, Indien). Första affären som vi var inne i var Emmaus, en häftig secondhand affär, där det blev par örhängen och en kuvertväska. Nästa stop blev på Monki, väldigt häftig affär med bra musik.

Vi fortsatte längre upp  och gick sedan in  i Weekday. Där var det stor REA på Cheap Monday, alla plag kostade  25, 50, 75, 100, 125 och 150 (tror att det var dessa prisklasser). Men det var väldigt  billigt i alla fall. Där var det fullt av folk. Och det var så hett…helt bokstavligen så kunde man smälta bort. Både jag och Linnea ställde oss i provrummet, men jag kunde inte vara kvar…så jag gick ut på gatan i stället…och det hjälpte inte ett dugg. Efter att ha väntat i cirka 1000 år på att Linnea skulle bli klar, han hade hitta några fynd och kön var inte den minsta….ca en km lång, så kom hon ut och vi tog Tuben in till stan för att vila lite på hotellet innan vi skulle käka.

Stället som vi käkade på hette Mogolian Barbeque.  Man fick välja ingredienser till en egen wok och sedan så fick man kolla på när kocken gjorde iordning maten. Riktigt gott var det. Efter maten så drog vi oss bort till Filmstaden sergel för att kolla på bio, vi kollade på Harry Potter, den var bra. Efter att bio slutat så tog vi oss en tur runt på stan, men vi drog hem ganska tidigt. Jag slockande så fort som mitt huvud träffade kudden.

Dag 2
Gick upp ganska tidigt för att hinna med så mycket som möjligt. Under större delen av dagen så sprang vi runt på stan. På Scorett så hittade jag ett par pumps spm jag har tittat på länge, det är ett par svarta Tiger of Sweden pumps  som var på halva priset och dom ända som fanns kvar var min storlek…tänk vad passande.

image7

Vid halv 4 så gick vi till Centralbadet. Hade beställt två behandlingar till kl 17. En halvtimmes halvkropps massage. När vi kom ut från omklädningsrummet så möttes vi av en bar, där det stod fullt med halvnakna människor, om man förväntar sig en bassäng eller korridorer och såär det en bar där så blir man ganska chockad. Vi gick ner i bassäng och tog en simtur och gick sedan för att vänta på behandlingen.  När våra massörer ropade upp våra namn så höll jag på att gapskratta. Linneas massör såg ut som sliskig italienare som hette något som t ex Fabio och trodde att han kunde få hur många kvinnor som helst innom sitt jobb. Min massör hette Rickard och såg faktiskt ut som en myndig Ron Weasley (Harry Potter). Efter en mycket härlig massage så sprang vi tillbaka till hotellet för göra oss i ordning snabbt. Kl 7 hade jag nämligen beställt bord på Pontus By The Sea.

När vi anlände till Pontus i taxi… vi var faktiskt i tid efter att ha stressat. Jag uppgav namnet till mannen som hade hand om bokningarna, fick då veta att det bara fanns en Wahlberg (vet inte om det är så likt Svanberg). Tydligen var det jag eftersom att  när jag uppgav telefonnummret så stämmde det med namnet Wahlberg. En kypare kom fram och vi fick våra menyer. Både Linnea och jag beställde "Ankconfit med sommarsallad", mmmm..så gott. Kötte nästan smälte i munnen. Till ankan så blev det vin. Jag tog vitt och Linnea tog rött. När maten var avslutad så satt vi och bara njöt av vinet och mådde gott. Efter kanske ha suttit så en timme så bestämde vi oss för att beställa efterrätt. det blev en chokladmousse för båda. Jag tog en cappucino också. Helt otrolig chokladmousse, godaste jag ätit. Sedan satt vi kvar och pratade länge… våran kypare kom och fyllde på vattenglasen ett antal gånger (våran kypare var jätte trevlig, fick till och med tips på några barer coh diskotek. All credit till dig.)

Vi gick ifrån Pontus vid kvart i 10, hade då varit där i nästan 3 timmar…men mysigt var det. Strosade sedan genom Gamla Stan in mot hotellet. Efter vågen så säg vi massor med människor i samma ålder som stod i kö…det var väl något diskotek..men vi fortsatte bara förbi.
Efter att ha bytt skor på hotellet så gav vi oss iväg för att hitta ett diskotek. Vi gick runt hela staden och sökte, när man gick förbi ett ställe kunde man se direkt i kön om det var värt mödan att stå i kön. På ett ställe var det 25 på ett annat var det 23 och på något så var det gästlista. Efter mycket suckande så drog vi oss till det ställe som vi gott förbi tidigare på väg till hotellet.

När vi kom dit så frågade vi direkt killarna framför oss vilken åldergräns det var, dom trodde att det var 18 men en av dom gick fram till en vakt och frågade, och det var 18….tack och lov. Clubben heter Clara och vi kom äntligen in efter att ha blivit leggade och betalat. Man kan lätt säga att det inte var som här hemma precis. Det fanns 4 stor barer, massor med soffor och sittplatser, 2 dansgolv  med olika DJ:s och massor med folk. Det var jättekul och absolut inte som att gå ut här hemma. Vi dansade hela kvällen och stack vid kvart i 3 (stängning kl. 3) och drog oss tillbaka till hotellet. När vi kom in i foajén så stannade vi och pratade med tjejen i receptionen (hade tidigare frågat om diskotek på hotellt, tror att hela personalen som jobbade då blev involverad) och hon ville höra hur det hade gått. så vi stannade och pratade ett tag med henne. Den kvällen så blev det sent, kl 5 så gick jag och la mig och somnade direkt.

Nästa dag så blev det tidig start också halv 9…hela tre och en halv timmes sömn..jippi. Detta bidrog till att man var seg hela dagen. Efter lunch så åkte vi ut till brorsan och spenderade lite tid med dem. Fick skjuts in till bussen och där spenderade vi våran tid från 18.00 till 23.25. Jobbigt. Men jag var glad att hela resan gick bra och att vi hade kul. Måste åka ner snart igen…..

Leave a Reply